Skip to main content
2021 - KanaalParkParade
Langedijk en Heerhugowaard versmelten aan het einde van het jaar 2021tot gemeente Dijk en Waard. Dit heugelijke feit was aanleiding tot een Parade op het kanaal; de grens, verbinding en lijmnaad tussen beide gemeenten.Op de historische waterscheiding kwamen fusie en de ontwikkelingen rond het kanaal samen. Het bruist van de plannen zoals; stationsgebied, Westdijk, Havenplein en Westpoort. Ideeën en visies die tot de verbeelding spreken en waarover men kon mee praten: Schijn je lichtje op Dijk&Waard!
Op 24 of 25 september stapten velen in de schemering aan boord in onze Parade-schuiten en beleefden in twee uur het kanaal zoals men dat nog nooit had gedaan. Theater, dans, muziek, zang en informatie langs de oevers, tussen rietkragen gevangen. Ook voeren velen mee met eigen boten en schuiten.
 De KanaalParkParade was een initiatief van Paviljoen Dijk&Waard en lokatietheater het KoolKollektief, in samenwerking met verenigingen, koren, gemeente Heerhugowaard, roeivereniging Ossa en vele enthousiastelingen.De tickets waren gratis tickets te bestellen. In korte tijd en met lastige corona-maatregelen werd de Parade succesvol georganiseerd.
2015 - Theater de Sluis!

Voor het nautische evenement Koolsail ontwikkelde het Koolkollektief Theater de Sluis! Bij de historische Broekersluis in Broek op Langedijk vonden zes uitverkochte voorstellingen plaats. Theater, muziek, boten en een werkende sluis.

In die 2015 speelde de verplaatsing van het Medisch Centrum Alkmaar (thans Noordwest Ziekenhuis) naar Heerhugowaard. Het theaterstuk ging over deze verplaatsing, niet naar Heerhugowaard maar naar het natuurgebied Oosterdel! Het humorvolle stuk met duurzaamheid, tegenstrijdige belangen tussen bestuurders, natuurontwikkeling en politiek was zeer succesvol.